Prvi dan škole (STORYTIME).

Zdravo svima, glavno pitanje je zašto sam bila neaktivna na blogu? Mislim da imam veoma dobro objašnjenje. Sve je počelo od prokletog 3.septembra. Ovo će biti neki storytime jedne moje sedmice ili ipak dana provedenog u toj prokletoj školi... pa ako ste zainteresovani nastavite čitati.

Sve je počelo noć prije škole, pripremanje, kupanje, spa night nešto slično tome. Prije same škole imala sam veoma veliki problem, a to je što su nas rastavili, tačnije imali smo 3 odjeljenja a sada su nas spojili u 2. DA ŽIVI PAKAO. Moram priznati da mi je to najviše krivo od svega što ću navesti. 

Došao je 3.septembar, ustajem kao "odmorna za školu" nakon ne prespavane noći zbog razmišljanja o tome šta ću i kako sama sa osobama u razredu koje prezirem? Ustala sam krenula se spremati naravno ništa nije bilo kako sam zamislila u svojoj glavi sve je bilo baš obrnuto. Sa mojom kosom je bilo sve odlično do onog trenutka dok nisam krenula na stanicu i hladni vjetar je puhao što znači da se moja kosa da kažem napuhala baš kao po običaju. Nego nije to ono što mi je pokvarilo dan, to je ustvari najmanji problem bio taj dan. Došla sam u školu i nisam se osjećala drugačije kako sam mislila da hoću. Zaboravila sam napomenuti da sam se našminkala što manje sam mogla jer nisam bila raspoložena, a ipak škola nam ništa ne dozvoljava.

 Prvi dan je bio jednako loš kao i ostali, drugi, treći, četvrti, i peti dan. Osim što nisam imala svoje društvo u razredu sjedila sam u drugoj klupi što je za mene veoma naporno i iznenađujuće jer sam jedan od onih učenika što sjede u zadnjoj klupi, što se kaže raja. Više nije bilo te raje tog društva svi smo bili razočarani postupkom našeg "divnog direktora". Odmah prvog dana upoznali smo se sa našim novim razrednicima i ako ih znamo od prije , i počeli su sa čitanjem školskih pravila uz novo pravilo koje je sve nas šokiralo, a to je ZABRANA KORIŠTENJA MOBILNIH TELEFONA. No, sve bi to bilo normalno da je zabrana na času, ali i na hodniku pa čak i u školskom dvorištu i nisu se šalili. Nakon škole sam izašla sam sa drugaricom, i nije mi se baš posrećilo. Kada malo bolje razmislim prvi dan je prošao najgore, dovoljno je reći da sam ušla u pogrešan autobus na kojem je pisalo da ide za moje mjesto. Ostale detalje mislim da ne želim otkrivati jer su malo privatniji. Što se tiče ostalih dana isto noćna mora, svađe, prepirke, inače sam upala u razred za kojeg sam molila da ne upadnem ali baš mi se "posrećilo". 

Kao što sam rekla svađe, prepirke sve je počelo odmah drugog dana sa osoba koje ne mogu jednostavno smisliti. Dok je moje društvo makar malo uživalo u drugom razredu bez mene ja sam se prepirala i svađala. Jedina nada i ono što sam molila je da me mama uspije prebaciti što je pokušala odmah prvi dan. Ali naravno naša škola je drugačija od svih pa čak ni to nije dozvoljeno. Od tog trenutka sam shvatila da se u životu sve dešava sa razlogom i da je sve prolazno pa tako i ovo. Nadam se da će proći što brže i makar malo bolje od ovog danas što se dešava. Nisam imala ni inspiracije za blog, a i morala sam da sjednem i nekom ovo sve kažem ili ispričam jer sam veoma razočarana, pa sam se sjetila mjesta na kojem sam opuštena i na kojem mogu pisati o svemu i tražiti savjete. Tako da pouka u svemu ovom je da se sve dešava sa razlogom. Nadam se da će se odnos u razredu makar malo popraviti između mene i pojedinih ljudi. Pišite mi u komentarima kako vam se sviđa ovaj post, jer je malo drugačiji nego o onom  što pišem, podijelite vaše iskustvo ako imate, i kako je prošao vaš prvi dan, sedmica?

You Might Also Like

9 komentari

  1. Zao mi je sto ti je tako protekla prva nedelja skole. Zaista imate stroga pravila. Nadm se,da kad vec ne mozes da promjenis,da ces se makar brzo navici na novu situaciju i uspjeti da izvuces nesto dobro iz toga.

    PajaMala.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To se i ja nadam, makar nesto dobro da izucem iz ovog. :) <3

      Izbriši
  2. Au pa ja sam se iznervirala! Udavila bih tog direktora hah.. Ne samo jer se sve dešava sa razlogom, nego i zato što si ti pokušala ono što si mogla, sad ti samo preostaje da se prilagodiš i izdržiš do kraja godine. Privići ćeš se sigurna sam ☺️

    Milicaimp.blogspot.rs

    OdgovoriIzbriši
  3. Nadam se da ce sve biti u redu,i da ce sve doci na svoje mesto.Za sve treba vremena,samo ne tuguj i ne nerviraj se!

    ♥ MOJ BLOG! - Your Own Blog ♥ ( https://own-bloger.blogspot.com/ )

    OdgovoriIzbriši
  4. Baš mi je žao što su tako prošli tvoji prvi dani škole... Nadam se da će se situacija poboljšati i da ćeš ipak naći društvo u svom razredu. Druga klupa ne mora biti nezanimljiva, može ti i pomoći da pratiš nastavu a ako si dobra u nekim predmetima, lakše ćeš se sprijateljiti s nekim ko je zainteresovan za iste predmete.Sretnoo! <3

    Vildana from Living Like V

    OdgovoriIzbriši
  5. Žao mi je što je sve prošlo tako loše. Iskreno želim da sve bude bolje i da ti se takve situacije ne dešavaju ili bar ne u tolikoj mjeri. A što se tiče telefona, ne brini. I nama su ih kao zabranjivali kada sam bila u osnovnoj, ali na kraju, ništa od toga. Znam da ti nije lako, ali osmjeh na lice i pozitivan stav, sve će biti uredu. ;)

    sweet-dreams-14.blogspot.com - novi post

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti, već lagano počinjem da se uklapam. ;) <3

      Izbriši