Kako sam započela blog?

Zdravo svima, mislim da većina blogerki imaju svoju priču prije nego što su napravile blog to jeste šta ih je podstaklo? Danas ću pisati šta je mene podstaklo na blog. Pa da krenemo.



Imati blog nije mala stvar. Ustvari da budem iskrena nekada vas mrzi da pišete postove slikate slike bilo za instagram ili blog, ali većini je ovo hobi kao i meni.




Kako sam ja započela? Pa sve je počelo davne 2015. godine, kada je sestra napravila svoj prvi blog. U suštini znala sam šta je blog ali nisam pratila. Nakon nekog vremena sestra je napravilla drugi blog u kojem piše o šminci, oblačenju, životu, dok na prvom piše o filmovima i serijama. Stalno mi je pričala o tome ali nije me zanimalo. Često me je nagovarala da napravim svoj blog  jer nisam imala baš neki hobi. Govorila mi je  da bi se uklopila u svijet bloga, kao što već jesam.




Tako sam je poslušala i započela blogovanje, posvetila sam se pisanju i još više slikanju. Oduvijek sam voljela slikati sada me to još više privlači. Naučila sam mnoge trikove bilo to od slikanja, šminkanja do mnogo čega. Postala mi je svakodnevnica slikati i čitati postove, komentarisati drugima i slično. 




Većinu vremena provodim razmišljajući, pisajući i slikajući za blog, mislim da je ovo mjesto na kojem možemo iznijeti svoje mišljenje, biti opušteni, razmišljati o svojoj budućnosti, pročitati neke dobre  postove, i potražiti pomoć ili savjet. Blog je nekima kao posao, nekima kao što sam rekla hobi, i niz drugih stvari.



Mislim da je divno imati blog, samim tim upoznajemo nove ljude, novo iskustvo i možemo naučiti mnogo stvari.


Kako vam se dopada post? Pišite u komentarima.

You Might Also Like

20 komentari

  1. Super post, secam se svog pocetka u 2014 na pocetku je bilo jako zanimljivo ali nekad i naporno i kao sto si ti rekla ponekad nas mrzi da pisemo i da slikamo ali s druge strane volimo to sto radimo bez razlike dali je to samo hobi ili primarni posao :)

    http://fashionconfessions.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  2. Svi su uglavnom počeli na sličan način. Tek nakon niza postova i uloženog truda, postajemo svesni da je to nešto mnogo više od zabavnog hobija. Samo nastavi da radiš na sebi i svom blogu i napredak će sigurno doći a sa njim i mnoge situacije o kojima nisi ni razmišljala kada si započela blog. xoxo
    Vesna - Home Chic Club

    OdgovoriIzbriši
  3. Jako volim postove ovakvog tipa, uvijek me zanima što je druge djevojke dovelo na blog i mislim da svatko od nas mnogo doprinosi ovoj zajednici. Ništa ne bi bilo isto bez tebe, jako mi je drago da s nama dijeliš svoja razmišljanja. Nadam se da ćemo se još dugo družiti na ovom blogu.
    Želiš li da se međusobno zapratimo ? Svrati: xshoppingholicx.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti na divnom komentaru, i ja se nadam također, pogledat ću tvoj blog i zapratiti te. ;)

      Izbriši
  4. Sjajan post, draga moja. Volim čitati ovakve postove, jer me podsećaju na razloge zbog čega ja volim pisati blog, a i podsećaju me na početak i na moje prve postove ikad. Inače, ko ti je sestra? I ima li još uvek blog?

    Novi post je na mom blogu. Pogledaj ako imaš vremena: Adda's Life

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti draga, većina koja me prati vjerovatno prati i nju ona je sa bloga Delilah's Stories.

      Izbriši
    2. Pa, pretpostavila sam da ti je sestra, kada si spomenula da je imala blog za filmove, a kasnije je otvorila i normalan blog. Inače, je li ti ona rođena sestra?

      Izbriši
  5. Super post i zanimljiva priča.U jednom od komentara si pomenula da ti je sestrin blog Delilah's stories.Nju sam u skorije vrijeme počela da pratim i jako mi se dopada.Ja sam svoj blog otvorila prije par mjeseci iz ljubavi prema pisanju i jer sam htjela da taj moj talenat dodje do izražaja.Iskreno,kod blogovanja volim to što svi mogu iskazati svoju kreativnost i iznositi mišljenja i lične stavove.Iako sam u ovome samo par mjeseci,dosta sam zavoljela da pišem blog postove.❤️

    https://sweet-dreams-14.blogspot.com
    (Ovo je moj blog.Kazi ako hoćeš da se međusobno zapratimo)❤️

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti draga, slažem se sa tvojim mišljenjem, pogledat ću tvoj blog . <3

      Izbriši
  6. Svidja mi se sto si iskreno rekla svoju pricu. Zapratila sam te, odlican ti je blog. Inace, slike su ti super, vidi se da uzivas slikati :)

    http://it-s-such-a-wonderful-life.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  7. Super post,ja sam tek na pocetku.

    PajaMala.blogsot.com

    OdgovoriIzbriši
  8. Your blog looks beautiful and I love your style!
    I followed you, please follow me back ♥

    https://colourfulmadness.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  9. Super post! I ja sam juce otvorila svoj blog. Volim da pisem, da izrazavam svoju kreativnost i uzivam u tome. Imas moju podrsku. Usput, ko god zeli moze pogledati moj blog
    https://followmeandblog.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  10. Odličan ti je post, tako sam i ja slično zbog jedne osobe otvorila svoj blog.
    Btw, ako želiš pogledaj i moj post "povratka".
    http://ordinarygirlblog1.blogspot.com/2018/07/sve-ispocetka.html
    Hvala!

    OdgovoriIzbriši